Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

2013 A/C No cold air

Discussion in 'A/C & Heater systems - HVAC' started by gwoodsy233, June 2, 2018.

^^Searches ExplorerForum.com^^





  1. gwoodsy233

    gwoodsy233 New Member

    Joined:
    August 12, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Year, Model & Trim Level:
    2013 Explorer XLT
    Anyone have an suggestions of what to check? Any common issues on 2013 XLT.

    A/C engages but no cold air.

    Clutch on compressor is engaging; all the fuses that I could find related to A/C are good.
     
  2. Support EF

    Join the Elite Explorers for $20

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



  3. plasticseng

    plasticseng Active Member

    Joined:
    March 19, 2010
    Messages:
    201
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    38
    City, State:
    Central NC
    Year, Model & Trim Level:
    2002 XLS
    Have you put a set of gages on to check pressures?

    Is it blowing hot air? It may be a blend door actuator that is not switching to cold.
     
  4. gwoodsy233

    gwoodsy233 New Member

    Joined:
    August 12, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Year, Model & Trim Level:
    2013 Explorer XLT
    Thanks I’ll check that actuator.

    I haven’t but gauges on; because if there isn’t pressure I don’t think the pcm would allow the clutch to engage.
     

Share This Page







We Support Our Troops!