Dismiss Notice



Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

Speakers cut out randomly - fix for this?

Discussion in 'Stock 2002 - 2005 Explorers' started by mikeywou, July 18, 2011.

^^Searches ExplorerForum.com^^





  1. mikeywou

    mikeywou New Member

    Joined:
    July 18, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Oregon
    Year, Model & Trim Level:
    2004 XLT
    It started with the driver's side speaker, cutting out. Sometimes by turning the volume up real loud, the speaker would kick back on. Now it is also happening with the passenger side speaker. Any ideas on why this is happening? I was thinking that maybe an aftermarket stereo would fix the problem...or is it the speaker system or wiring? Any help would be appreciated. Thanks.
     
  2. Support EF

    Elite Explorer 2 for 1 Sale! $20 for 2 years!

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



  3. Drummadude

    Drummadude New Member

    Joined:
    July 13, 2011
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    City, State:
    Midwest
    Year, Model & Trim Level:
    2002 Explorer XLT Blue
    I haven't done any car audio, but as for home audio, loose wiring can be a culprit for the speakers not working correctly. You might see if you can take the speaker out and check the connections.
     
  4. Braydon

    Braydon New Member

    Joined:
    April 17, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    West Haven, Utah
    Year, Model & Trim Level:
    93 xlt
    yeah happens to me once in a while to. my guess is bad connections, just from my own experiences.
     

Share This Page







We Support Our Troops!