Dismiss Notice



Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

starting/stalling issues

Discussion in 'Modified 2002 - 2005 Explorers' started by armysoldier30263, October 24, 2012.

^^Searches ExplorerForum.com^^





  1. armysoldier30263

    armysoldier30263 Active Member

    Joined:
    August 4, 2010
    Messages:
    692
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Shaw AFB, SC
    Year, Model & Trim Level:
    05 BLACK 4.0 XLT
    hey yall got another question,
    im currently deployed and the explorer is having some issues. my wife says it is very difficult to start in the morning and stalls ALOT. it also stalls when its hot not as much but still alot. my buddy is looking at the manual and it says to check the fuel injectors. neither one of us know how to check the injectors. anyone else had these issues? i would love input before i have to start throwing parts at it. im not sure if its a fuel or air issue
     
  2. Support EF

    Join the Elite Explorers for $20

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



  3. JoshMcMadMac

    JoshMcMadMac Well-Known Member

    Joined:
    December 20, 2009
    Messages:
    1,050
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    48
    City, State:
    Waynesboro, PA
    Year, Model & Trim Level:
    2002 Mercury Mountaineer
    It must be throwing a check engine light, so get the code(s) pulled from a local auto parts store for free and post them up here.
     
  4. armysoldier30263

    armysoldier30263 Active Member

    Joined:
    August 4, 2010
    Messages:
    692
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Shaw AFB, SC
    Year, Model & Trim Level:
    05 BLACK 4.0 XLT
    i have a scanner and it has no codes
     
  5. JoshMcMadMac

    JoshMcMadMac Well-Known Member

    Joined:
    December 20, 2009
    Messages:
    1,050
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    48
    City, State:
    Waynesboro, PA
    Year, Model & Trim Level:
    2002 Mercury Mountaineer
    That makes no sense. It should be giving a lean or rich condition, or skewed MAF values, or misfires, or something. I would start with simple stuff, like looking around the engine bay for something lose our out of place. Check fuel pressure, check for any obstruction of the air intake, make sure the battery is up to snuff, and look around for any loose wiring.
     

Share This Page







We Support Our Troops!