Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

Very high idle.

Discussion in 'Bronco II' started by tony armstrong, June 14, 2011.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. tony armstrong

      tony armstrong New Member

      Joined:
      June 14, 2011
      Messages:
      2
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Seattle,wa
      Year, Model & Trim Level:
      85 BII 4X4 2.8L
      B2 4x4 starts good..but idles very high,and wont slow down until I tap the throttle. Also while driving will die on occasion. My emission light comes on sometimes,and a few weeks ago I blew up my muffler. When I bought this rig,the old one was also blown..and the tail pipe was shredded. I have some good ideas what it might be,but looking for more opinions. Your help will be most appreciated.
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. BrooklynBay

      BrooklynBay Moderator & long time member. Staff Member Moderator Elite Explorer

      Joined:
      November 11, 2005
      Messages:
      52,515
      Likes Received:
      250
      Trophy Points:
      113
      City, State:
      Brooklyn, NY
      Year, Model & Trim Level:
      88 89 93 95 96 Aerostars
    4. janderson4010

      janderson4010 Moderator Emeritus

      Joined:
      August 15, 2009
      Messages:
      1,298
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      third boxcar, midnight train
      Year, Model & Trim Level:
      86 BII
      id guess vacuum leak, i had that same prob on my bII, really high idle
       
    5. tony armstrong

      tony armstrong New Member

      Joined:
      June 14, 2011
      Messages:
      2
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Seattle,wa
      Year, Model & Trim Level:
      85 BII 4X4 2.8L
      thanks
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!