New here, wishield washer fluid problem | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations
  • Register Today It's free!

New here, wishield washer fluid problem

S4explorer

Member
Joined
February 1, 2006
Messages
11
Reaction score
0
City, State
worcester, ma
Year, Model & Trim Level
2000 XLS
hey wats up just picked up a 2000 xls and my back wiper and windshield fluid works fine but when i press in for the front windshield wiper fluid the winshield wipers turn on but no fluid comes out and it doesnt make the whirring sound like its even attempting to squirt it out....the fluid is full, any suggestions? thanks
 



Join the Elite Explorers for $20 each year.
Elite Explorer members see no advertisements, no banner ads, no double underlined links,.
Add an avatar, upload photo attachments, and more!
.











Blee1099

Evil Asian
Moderator Emeritus
EF Vendor
Joined
March 3, 2002
Messages
13,890
Reaction score
43
City, State
Elkridge, MD
Year, Model & Trim Level
04 4Runner, 22 Silverado
Check if you have power to the pump in the front. If so then check if the lines are either disconnected or clogged.
 






S4explorer

Member
Joined
February 1, 2006
Messages
11
Reaction score
0
City, State
worcester, ma
Year, Model & Trim Level
2000 XLS
is there any fuse that could of blown btw?
 






Howard

Moderator Elite Explorer
Staff member
Moderator
Elite Explorer
Joined
May 17, 2002
Messages
4,183
Reaction score
4
City, State
Milton Keynes
Year, Model & Trim Level
1998 SOHC UK SPEC
Yes one of the auxiliary fuses (inside the door jamb) 7.5amp (brown). Can't remember which one though. I blew mine when it was icy and I pressed the button with the pipes frozen.
 






00XLS

Explorer Addict
Joined
January 13, 2004
Messages
1,007
Reaction score
1
City, State
Frackville/State College PA
Year, Model & Trim Level
Explorer 00 XLS
Yep, same thing happend to me. Fuse was the problem.
 






Top