• Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

turn signal issue

templescroll

Member
Joined
September 15, 2011
Messages
11
Reaction score
0
Location
Belmont California
City, State
california
Year, Model & Trim Level
1994 Ford Explorer XLT
My 1994 Explorer XLT has over 149,000 miles. Its seems to be running great. The (R) and (L) turn signal blinkers on the console won't 'BLINK'... there's a quick flash/bleep...then nothing from BOTH (R) & (L) no sound , no green flashy things: R (>) or L(<). I thought it might be the fuse so I've checked the fuses and they're good AND I also replaced the bulbs in the rear lamp today. But there is still no blinking from the bulbs I replace or on the console. The signal arm on the steering column moves 'UP' and 'DOWN' fine. Everything else on the instrument panel is working & showing fine, just no '<' or '>" arrows blink and no signal from the rear lamps. Any ideas?
 


Join the Elite Explorers for $20 per year. Gets rid of the ads! New $5 per month "try out" option.

Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see no advertisements, no banner ads, no double underlined links, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create and save more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.




Ericscottwedge

New Member
Joined
August 19, 2016
Messages
2
Reaction score
0
Location
IN
City, State
Elkhart
Year, Model & Trim Level
1996 ford explorer xlt aw
Idk what to do
Ive checked the fuses
Replaced them taken the covering off of the drive shaft and made sure the red and white wire was properly installed

But my blinkers will only blink for 1 maybe 2 blinks if im lucky idk what else to do .. Any help or suggestions would be greatly appreciated .. Thank you ..

This is for a 96 ford explorer awd 5.0 any help would be greatly appreciated
 




Ericscottwedge

New Member
Joined
August 19, 2016
Messages
2
Reaction score
0
Location
IN
City, State
Elkhart
Year, Model & Trim Level
1996 ford explorer xlt aw
My 1994 Explorer XLT has over 149,000 miles. Its seems to be running great. The (R) and (L) turn signal blinkers on the console won't 'BLINK'... there's a quick flash/bleep...then nothing from BOTH (R) & (L) no sound , no green flashy things: R (>) or L(<). I thought it might be the fuse so I've checked the fuses and they're good AND I also replaced the bulbs in the rear lamp today. But there is still no blinking from the bulbs I replace or on the console. The signal arm on the steering column moves 'UP' and 'DOWN' fine. Everything else on the instrument panel is working & showing fine, just no '<' or '>" arrows blink and no signal from the rear lamps. Any ideas?



Im having the same issue except mine blinks maybe once or twice every 10 times i flip it L or R.. Idk what to do i did the fuses and i did the red and white wire as well
 




MAS Tequila

Elite Explorer
Joined
October 6, 2013
Messages
609
Reaction score
63
City, State
Boca Raton FL
Year, Model & Trim Level
2000 Mounty 4WD 5.0
Find the thread and check the multi-function switch.

MT
 




Turdle

Lowrider
Staff member
Moderator
Elite Explorer
Joined
June 16, 2003
Messages
29,585
Reaction score
1,117
City, State
Humboldt, KS
Year, Model & Trim Level
2000 Mounty




Top